Verdens Diabetesdag 14. november -slottsfjellet blir blått

14. november, 2023

10:39

Ingen kommentar

Hvert år siden 1991 har vi dedikert 14. november til å markere Verdens diabetesdag. Vårt mål er å spre kunnskap og øke bevisstheten om en sykdom som stadig påvirker flere mennesker og kan føre til alvorlige følgesykdommer, som hjerte- og nyresvikt, redusert syn og fotsår som i noen tilfeller kan kreve amputasjon.

Tekst: Diabetesforbundet Tønsberg

Mens mange av oss er flinke til å håndtere vår egen sykdom i hverdagen, er det dessverre en realitet at altfor mange ikke får den nødvendige oppfølgingen i helsetjenestene. Mange opplever til og med utfordringer med å sikre seg regelmessige helsekontroller.

Diabetesforbundet Tønsberg og Omegn vil være tilgjengelig på SIV fra kl. 12.00 og på Farmanstredet fra 15:30 tirsdag 14. november.

I tillegg oppfordrer vi alle til å støtte diabetesbevissthet ved å melde seg inn i Diabetesforbundet. Det koster bare 75,- ut 2023. Din støtte bidrar til vårt arbeid for å øke kunnskapen og forbedre livet for de berørt av diabetes.
https://www.diabetes.no/bli-medlem/

Slottsfjellet vil også bli opplyst i en nyansert blå farge denne spesielle dagen for å symbolisere støtte til diabetesbevissthet.

I 2021 feiret vi 100 år siden oppdagelsen av insulinet. Men også året etter var en hundreårsfeiring. Den 11. januar 1922, datoen vi feirer som «insulinets dag», ga forskerne første dose av insulin som behandling til et menneske. Det gikk enda noen dager før de klarte å utvikle et ekstrakt av insulin som var rent og virket effektivt uten allergisk reaksjon. Denne æren tilhører hovedsakelig James Collip, en biokjemiker som dessverre har blitt litt bortglemt i oppdagelsen av insulinet.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *