Vestfold Kunstsenter har ny daglig leder

6. mars, 2022

15:43

Ingen kommentar

BILDET: Johanne Birkeland er ny daglig leder i Vestfold Kunstsenter

Styret i kunstsenteret er veldig glade for å ønske Johanne Birkeland velkommen i stillingen som daglig leder. Birkeland er utdannet billedkunstner fra Kunsthøyskolen i Bergen og har også studert sosialantropologi ved Universitetet i Bergen. I tillegg til hennes bakgrunn fra egen kunstnerisk praksis har hun en bred erfaring fra kunstformidling både med egne DKS-produksjoner, Nasjonalmuseets produksjoner og gjennom ulike engasjementer i Vestfoldmuseene.

De siste årene har hun vært styreleder i Vestfold Bildende Kunstnere. Gjennom denne rollen har hun opparbeidet en særskilt god kunnskap og oversikt over kunst- og kulturfeltet i regionen, og om hvordan nettverk og strukturer av samarbeidspartnere og aktører fungerer.

Hun har mye erfaring med prosjekter som involverer mange kunstnere og kulturaktører i arbeid under stedsspesifikke rammer, samt med ulike publikasjoner. Birkeland utviser et sterkt engasjement for faget og dets rolle i offentligheten. Hun viser stor ansvarlighet og ryddighet ovenfor arbeidsoppgaver, både knyttet til det kunstfaglige og det administrative. Ikke minst er hun en lyttende person med utmerkede samarbeidsevner. Alt dette, i kombinasjon med hennes grundige forståelse av kunstsentrenes rolle, gjør at Johanne Birkeland har styrets fulle tillit i forhold til hva Vestfold Kunstsenter trenger fremover.

-Jeg takker for tilliten fra styret og gleder meg over muligheten til å bidra i videreutviklingen av Vestfold Kunstsenter! Kunstsenteret er inne i en interessant tid, med nye lokaler og flere spennende samarbeid. Jeg vil jobbe for at Vestfold Kunstsenter skal være et aktuelt og utforskende visningsrom for samtidskunst, et kontinuerlig oppdatert kompetansesenter og en aktiv arena for fagmiljøet innenfor kunst og kunsthåndverk, sier Birkeland.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *