PAKKE PÅ STASJON. Til ære for fotografen overrekker Martine Klubben, assisterende daglig leder på Circle K E6 Vestby, en pakke til Johan Erik Winther i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

Vestfoldinger henter flest pakker på stasjon

19. oktober, 2022

08:59

Ingen kommentar

I løpet av sju måneder har innbyggere i Vestfold hentet mer enn 61 000 pakker på Circle K-stasjonene i området. Det er i særklasse mest i Norge.

Ingen plasser i Norge har pakke-på-stasjon-ordningen bedre oppslutning enn i Vestfold. Selv superfylket Viken sett under ett ligger om lag 10.000 pakker under Vestfold.

17.939 pakker i Andebu

I perioden januar til juli har Circle K Andebu levert ut 17.939 pakker, noe som er tredje mest av alle Circle K-stasjonene i hele Norge. Det plasserer også stasjonen øverst på pakketoppen i Vestfold-området, men bare så vidt.
Like bak følger nemlig Circle K Åsgårdstrand med 16.043 pakker og Circle K Revetal med 12.588 utleverte pakker. På Circle K Vestskogen har de stasjonsansatte levert ut 8841 pakker.
På landsbasis har Circle K kunder hentet 275.000 pakker i løpet av årets første sju måneder. Foruten å håndtere pakker for DHL og Helthjem, er enkelte stasjoner også del av Postens post-i-butikk-konsept. I Vestfold gjelder dette stasjonene Circle K Andebu, Circle K Åsgårdstrand, Circle K Revetal og Circle K Vestskogen.
– Vi fikk et voldsomt oppsving i pakkevolumet under nedstengningen av samfunnet. Så har det egentlig bare fortsatt på samme nivå, eller faktisk økt litt. Tydeligvis har pandemien gjort noe med handlevanene til folk, sier Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge.

Slipper å kjøre mange mil

Han nevner lange åpningstider og god beliggenhet som viktige årsaker til at flere velger å hente pakken sin på stasjon. Mange steder i landet må man kanskje kjøre milevis for å komme til nærmeste postkontor. Det er ikke bra verken for miljøet eller lommeboka, argumenterer han.

– Samtidig handler dette også om hvordan stasjonene omstiller seg for nye tider. Før var stasjoner bare et sted du tanket, nå er de møteplasser der du kan handle, kjøpe kaffe og bakverk eller sette deg ned og spise fersk, nylaget mat. Da er pakkeutlevering og post-i-butikk et logisk neste steg, sier Winther.

På pakketoppen i Vestfold:

1. Circle K Andebu

2. Circle K Åsgårdstrand

3. Circle K Revetal

4. Circle K Vestskogen

5. Circle K Søeberg

6. Circle K Stokke

7. Circle K Haukerød

8. Circle K Torstrand

9. Circle K Holtandalen

10. Circle K Tønsberg

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *