Bente Wemundstad. Foto: André Askeland.

Vil høre mer fra seniorene

9. mars, 2023

14:25

Ingen kommentar

Seniormøtet startet med velkomst og en allsang. Astrid Gundersen meldte seg frivillig som forsanger. Denne gangen skulle BY Tønsberg & Færder vise oss hvordan vi lager innlegg i nettavisen.

Referent Berit Hernes-Jacobsen

Først var det informasjon om velferdsteknologi og gjennomgang turarrangementer i 2023 arrangert av oss. Etterpå hadde vi quiz, kaffe og loddsalg som vanlig.
Gunnar Svendsen holdt innlegget om velferdsteknologi. Duppeditter og ny teknologi.

Mange turer

Sven Kristiansen har fått med seg Stig Ove Raade og Dan Ketil Olufsen i reisekomiteen og de skal se på muligheter for turer arrangert av Nøtterøy pensjonistforening. 11 mai skal vi til Torås fort på Tjøme. Det blir sendt ut informasjon på alle plattformer. Omvisning, guidet tur og mat. Hver enkelt må ta seg til Torås. Vi får fylle bilene. Det kan være ok om man melder inn om en kan ta med noen i bilen når man melder seg på. Arrangementet kan koste ca 250 kr. Mer informasjon kommer på neste møte.

Det er planlagt tur til Danmark med båt. Kostnader cirka 3.500 kroner. Vi skal søke om midler til turen. Det kan og være at vi tar en tur med Bertine til høsten, til Bolærne for eksempel. Det er diskutert at vi kan ta en tur til Flor og Fjære i Stavanger. Gokart banen er og et forslag. Meld dere inn i foreningen og bli med på både turer og golf, ikke minst.

Savner seniorer i media

Bente Wemundstad, redaktør den digitale By Tønsberg og Færder, informerte om «Lokalportalen» som viser områdene avisen har artikler om.
Går du på Nøtterøy så finner du bare Nøtterøysaker. For pensjonistene koster det kr 49,- i måneden og man må være abonnent for å få sende inn tekst og bilder. Etter hvert må en være abonnent for å lese også. Velg abonnement kr 99 og legg inn rabattkoden BYSENIOR (bruk store bokstaver). Legg inn bankkortet og e-
postadressen.

-Seniorer har mye kunnskap og enormt mye erfaring – den stemmen savnes i media, sa redaktøren, og fortalte om seniorredaksjonen som har møter maks en gang i måneden.

-Det er plass til flere, det er moro på de møtene, sa Bente.
-Vi kan lære mer av hverandre. Å møtes og diskutere saker er kreativt og spennende.

Møtene i seniorredaksjonen bruker å være på Friends at Work – gamle Foyngården. Hvis du har lyst til å bli med der, ta kontakt med Bente.

Hvordan skrive et innlegg:

Ta bilde med mobilen, send bilde til pc og legg det inn i mappen du kaller nedlastninger. Bildet må være liggende. (Men inne i en tekst kan en ha et stående bilde, kun der.) Du må være abonnent for å kunne skive innlegg. Du fyller ut epost (Username) og passord som du noterer deg til neste gang. Logg inn. Velg skriv innlegg og da får du opp legg til ny artikkel. Da skriver du en passende tittel. I det store hvite feltet skriver du teksten. Det blir plass etter hvert som du skriver. For å rulle opp og ned på skjermbildet må kursor (pilen) ligge i det rosa feltet utenfor teksten.  Nederst står det “Velg fil”, og der legger du til bilder. Du må alltid ha et bilde med. Du behøver ikke kunne skrive helt rett norsk, for teksten blir lest og grammatikken rettet ved behov. I feltet merket Excerpt skriver du en beskjed til redaktøren for eksempel hva innlegget handler om – kort.
Du kan lagre innlegget om du ikke rekker å skrive ferdig, så kan du skrive mer i morgen. Når du er fornøyd, kan du trykk Submit, og da er innlegget sendt BY. Du kan sende e-post til Bente eller ringe om du ikke får det til.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *