FART OG SPENNING: Magnus Bettum (t.v.), Mats Hansa og Petter Johnsen håper å få til en wakeboardklubb i Tønsberg.

Vil starte wakeboardklubb

Wakeboard-sporten er på vei opp i Tønsberg. Nå vil Magnus Bettum og hans kameratgjeng starte egen wakeboardklubb.

SILJE MOSSESTAD tekst
TRI D. NGUYEN foto

– Vi liker å kjøre snøbrett. Wakeboard blir noe av det samme. Det er noe helt annet enn å stå på vannski, forklarer Magnus Bettum (18).

Selv ble han bitt av basillen for cirka et år siden. Siden har flere av kameratene hans også fått stor interesse for denne sporten.

– Foreløpig er vi en gjeng på rundt 15 stykker, men jeg har en drøm om at wakeboard-miljøet i Tønsberg kan bli enda større. Jeg har allerede vært i kontakt med kommunen for å høre hvordan vi kan søke om midler til å starte en klubb. Denne hobbyen er nemlig ikke gratis. Vi trenger en båt som er egnet for å til bruke til wakeboard. Nå har vi vært så heldige å få låne båten til faren min. Men det er ikke holdbart i lengden, sier Magnus.

For at det skal bli optimale forhold på wakeboard, må man ha en båt som lager en perfekt hekkbølge man kan hoppe på. Vannet bør også være helt stille.

Magnus og vennegjengen har mekket litt på farens båt.

Fetteren til Magnus har vært behjelpelig med å lage en spesiell stang til båten. Fordi tauet er festet høyt, kan den som står på wakeboard også hoppe høyere. Tauet er festet cirka 2,80 meter over vannet.

Foreløpig er det en butikk i Tønsberg, Twin Palms, som importerer utstyr.

– Jeg vet ikke hvor mange penger vi trenger, men vi kan muligens få kjøpt en brukt båt.

Vi bruker som regel å kjøre i Vestfjorden, men det hadde vært kjempe kult hvis vi hadde fått til en konkurranse i nærheten av brygga en gang. Dette er ikke bare en sport for gutter. Kjæresten min står også wakeboard, forteller Magnus som håper noen kan hjelpe ungdommene økonomisk slik at de ikke lenger trenger å låne farens båt.

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2005.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.