Vill gjenåpningsfest for utelivet

BILDET: Øyvind Brekke, leder for BankAxept og BankID.

Barer og restauranter opplevde sterk vekst i helgen etter full gjenåpning. – Endelig nærmer det seg normal drift for en hardt rammet bransje, sier Øyvind Brekke, leder for BankAxept og BankID.

Da meter´n, munnbind og danseforbud forsvant på lørdag, var det rekordmange som ville feire den nye friheten på byens utesteder. Uten restriksjoner på avstand og dansing, var det igjen fullt trykk på barer og restauranter, og kortforbruket økte momentant:

– Omsetningen i norske barer økte med 156 prosent fra siste helg i januar, og med 26 prosent fra forrige helg. Også restaurantene fikk et løft med 30 prosents omsetningsvekst sammenlignet med siste helgen i januar, sier Brekke.

Utelivet har hatt en gradvis gjenåpning fra januar; først med begrenset åpningstid, deretter med vanlig åpningstid, men med fortsatt krav om en meters avstand og munnbind. Uten munnbind og danseforbud går det nå mot lysere tider for utelivsbransjen.

Hæla i taket

Veksten i baromsetningen var størst i Vestfold og Telemark, Viken og Trøndelag med henholdvis 45, 40 og 36 prosents vekst fra forrige helg. I Oslo var det «bare» 22 prosents vekst i barenes omsetning.

Rogaland er det fylket som har hatt den største økningen på bar hvis man sammenligner med siste helg i januar, da det var begrenset åpningstid. Økningen har vært på over 260 prosent.

På afteski er det hæla i taket igjen. De kjente skidestinasjonene Trysil, Hemsedal, Øyer og Hol hadde en omsetningsvekst på 54 prosent innen servering sammenlignet med siste helg i januar, og 26 prosent høyere enn forrige helg.

Vekst i transaksjonsbeløp fra siste helg i januar (28.-30.jan.) til denne helgen (11.-13. febr.):

Bar: +156%

Restaurant: +30%

Servering totalt (bar + rest.): +36%

Vekst i transaksjonsbeløp fra forrige helg (4.-6. febr.) til denne helgen (11.-13. febr.):

Bar: +26%

Restaurant: +30%

Servering totalt (bar + rest.): +19%

Fylker med høyest vekst i transaksjonsbeløp på bar, fra forrige helg til denne helgen (helgen 28.-30. jan. sammenlignet med 11.-13. febr. i parentes).

1. Vestfold og Telemark: +45% (+134%)

2. Viken: +40% (+156%)

3. Trøndelag: +36% (+210%)

4. Rogaland: +28% (+262%)

5. Vestland: +23% (+193%)

6. Oslo: +22% (+145%)

Vekst i transaksjonsbeløp innen servering for de største ski-kommunene Trysil, Hemsedal, Øyer (Hafjell), Hol (Geilo):

+26 % sammenlignet med forrige helg (4.-6. feb), og +54 % sammenlignet med helgen 28.-30. januar

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.