Lars Martin Myhre, Fotograf Cedric Acher

Viser på Veierland og opera i Nøtterøy kike

25. juli, 2023

15:21

Ingen kommentar

Søndag 6. august blir det konsert Veierland kirke med en av våre store artister og låtskrivere, Lars Martin Myhre – kjent for sine mange soloplater og sine lange samarbeid med bl.a. Odd Børretzen og Arild Nyquist.

Tekst: Tomas Collin, Nøtterøy Menighetsråd

Lars Martin har et svært nært forhold til Veierland og spilt mye på øya. Han hadde release for sitt første album «Bak speilet» med tekster av Jens Bjørneboe og Frank Lie tilbake i 1985 og hans og Odd Børretzens siste plate «Syv sørgelige sanger og tre triste» ble i sin helhet spilt inn på Veierland.

Underfundighet

Lars Martin Myhres evne til å sette musikk til tekst er velkjent og prisbelønt med Spellemannpriser, Vestfold fylkes kunstnerpris og Alf Prøysens Ærespris, for å nevne noe. Lars Martin har sitt studio i Tønsberg er ofte å se og høre i ulike produksjoner i vår region, men like ofte er han på farta rundt om i Norge, og også i utlandet. Lars Martin har gjennom mange år satt kraftige spor etter seg i «den norske sangboka» og mye er sagt om hans evner som den tekstlige underfundighetens foretrukne tonesetter.

Lars Martins plater har fått strålende anmeldelser i inn- og utland. Hans seneste utgivelse, trippel-samleplata «45 sanger fra 45 år» ble belønnet med 6 på terningen med ordene «..en ener – intet mindre» (Nettavisen/Hammerø).

At konserten blir holdt i Veierland kirke passer Lars Martin svært godt – han har over lang tid hold kirkekonserter over temaer som livet, døden og kjærligheten. Denne gangen tar Lars Martin med seg gitaren på ferga over til Veierland, og den lille kirken på øya. Ved hjelp av fantastiske låter, strøkent gitarspill og en fabelaktig fortellerevne vil publikum få en minneverdig og morsom kveld hvor verken smil eller tårer er langt unna. Det blir en intim konsert med et utvalg av hans egen musikk, om tro og tvil, nåde og toleranse.

Operagutta

Operagutta, Fotograf Morten Bjerk

Operagutta har holdt sommerkonserter i Grenland, Kragerø og Vestfold over 20 årene, og dette har blitt et av sommerens høydepunkter for mange i publikum. Med seg i notebunken denne sommeren har de et variert utvalg av både vakker, høytidelig og sjarmerende musikk, smakebiter av sommerlige viser og fine melodier, samt kjente operaarier og musikallåter. Konserten i Nøtterøy Kirke er torsdag 3. august.

Operagutta har i mange år levert gode musikkopplevelser til et stort publikum. De har sitt opphav i sangmiljøet etter Anders Vangen og bruker i tillegg til egne konserter også mye tid og krefter på å løfte frem nye sangtalenter. Gutta er kjente for å levere perler fra et rikholdig repertoar innen klassisk sang, opera og musikaler. Alt levert med bravur, og noen gode historier. Operagutta har base i Porsgrunn, og består av sangerne Arild Bakke (baryton), Emil Solli-Tangen (tenor), Andreas Hoff (tenor), og pianist Trond Akerø-Kleven.

Arrangør er Nøtterøy Menighetsråd og barn og unge har gratis adgang. Voksne kan kjøpe billett i døra eller via TicketCo. Konsertene er del av Sommertoner, en konsertserie i kirkene på Nøtterøy.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *