Workshop – «Hva?! Har gamlinger også sex?»

23. februar, 2022

14:36

Ingen kommentar

E-læringsverktøyet Uke66.no presenteres for første gang for fremtidens helsepersonell i et samarbeid mellom foreningen Sex og Politikk og Medisinernes Seksualopplysning (MSO) i Tromsø.

Nettstedet Uke66.no er et e-læringsverktøy som tar for seg seksuell helse for eldre voksne. Dette er et nasjonalt samarbeidsprosjekt initiert av Helsedirektoratet, og som både har helsepersonell og eldre voksne som målgruppe.

Et av prosjektene er nettsiden Uke66.no som først og fremst skal være med å bedre kommunikasjonen mellom eldre voksne og helsepersonell, ble lansert på Verdens eldredag 1. oktober 2021.

Nå skal e-læreverktøyet for første gang presenteres for medisinstudenter og andre som kan komme til å jobbe tett på eldre voksne, i situasjoner som krever at den seksuelle helsen bør og skal bli tatt på alvor. Dette skjer i samarbeid med Medisinernes Seksualopplysning (MSO) i Tromsø.

Forskning viser at helsepersonell synes det er vanskelig å snakke om seksuell helse med sine pasienter, og det synes å være aller vanskeligst å snakke med eldre voksne om temaet.

Redd for å fornærme

Dårlig eller mangel på kommunikasjon skyldes både at helsepersonell er redd for å bli for private eller å fornærme sine pasienter, samtidig som eldre voksne synes det er en utfordring å snakke med den unge fastlegen, sykepleieren eller fysioterapeuten fordi de gjerne tenker at vedkommende mangler kompetanse og kunnskap på området. De eldre voksne har også vokst opp i en tid da dette var et tema som ble sett på som meget privat.

Samtidig viser også forskning at de eldre er mer seksuelt aktive enn man tidligere har trodd, og at de ikke har noe imot at helsepersonell tar opp dette med seksuell helse med dem.

Det er ved flere anledninger blitt pekt på at et så viktig område som seksuell helse er underprioritert i utdannelsen til helsepersonell. Uke66.no søker til en viss grad å bøte på dette, i det minste være et praktisk hjelpemiddel for helsepersonell som ønsker å ta pasientenes seksuell helse på alvor.

Derfor er det med stor spenning at Sex og Politikk nå lanserer e-læringsverktøyet for fremtidens helsepersonell i samarbeid med Medisinernes Seksualopplysning (MSO) i Tromsø.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *